CARREVIR ORRSPRAY 20ML

A Carrevir orrspray vírus okozta influenzaszerű megbetegedések támogató kezelésére ajánlott készítmény.
A Carrevir orrspray enyhíti az influenzaszerű tüneteket és lerövidíti az influenzaszerű megbetegedések lefolyási idejét.
A Carrevir orrspray emellett csökkenti a nátha és az influenzaszerű tünetek kiújulását.

Szállítási módok

Fizetési módok

Egységár: 260,35 Ft/ml
Elérhetőség: 3
Várható szállítás: július 31.
Szállítási díj: 991 Ft
Kívánságlistára teszem
Gyártó: Sager Pharma Kft.
5.207 Ft (4.100 Ft + ÁFA)
Menny.:db
CARREVIR ORRSPRAY 20ML
5.207 Ft (4.100 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Milyen típusú készítmény a Carrevir orrspray?

A Carrevir vírus okozta influenzaszerű megbetegedések támogató kezelésére ajánlott. Használata felnőttek és egy éven felüli gyermekek számára javasolt. A Carrevir tartósítószer-mentes készítmény. Steril szűrő biztosítja az oldat tisztaságát még többszöri használat után is.

Mit tartalmaz a Carrevir orrspray?

A Carrevir orrspray átlátszó, színtelen, viszkózus (sűrűn folyós), szagtalan oldat.

Összetétel (1 ml oldat): 1,2 mg ióta-karragén (Carragelose®), 0,4 mg kappa-karragén, nátrium-klorid, tisztított víz. A Carragelose® tengeri vörös algából nyert természetes hatóanyag.

Mi jellemzi a Carrevir orrspray-t?

A Carrevir orrspray nedvesítő és védő filmréteget képez az orrnyálkahártyán. Ez a folyékony filmréteg fizikai akadályt képez a külső behatásokkal szemben. A nedvesség fenntartása védelmet nyújthat a közönséges náthavírusok által okozott megfázás és influenzaszerű megbetegedések ellen. A megfázást és az influenzaszerű megbetegedéseket kiváltó vírusok leggyakrabban az orrüregen keresztül fertőznek. Az influenzaszerű megbetegedéseket olyan vírusok okozzák, mint például a rinovírus és a koronavírus. Ha ezek a vírusok bejutnak az orrüregbe, megtapadnak a nyálkahártyán, elszaporodnak és elterjednek. Ez pedig a szokásos megfázásos tüneteket eredményezi: orrdugulás, orrfolyás, torokfájás és/vagy fejfájás, köhögés, stb. A kezdeti fázisban gyakran nehéz különbséget tenni a megfázás és az influenza között. Ez utóbbi akár súlyos megbetegedést is okozhat, ezért a pontos diagnózis felállításához kérjen orvosi segítséget. Alkalmazási területek – mikor ajánlott a Carrevir orrspray használata? A Carrevir orrspray enyhíti az influenzaszerű tüneteket és lerövidíti az influenzaszerű megbetegedések lefolyási idejét. A Carrevir orrspray emellett csökkenti a nátha és az influenzaszerű tünetek kiújulását.

Adagolás és az alkalmazás módja

Hogyan és milyen gyakran kell alkalmazni a Carrevir orrspray-t?

A megfázás első tüneteinek (pl.: orrviszketés, orrfolyás, stb.) megjelenésekor legalább napi három befújás javasolt orrnyílásonként. A kezelést a megfázás első tüneteinek megjelenése után a lehető leghamarabb el kell kezdeni, és a tünetek csillapodásáig javasolt folytatni. Amennyiben a panaszok egy hét után sem enyhülnek, illetve láz esetén forduljon orvoshoz. A készítmény első alkalmazása előtt vegye le a védőkupakot és szükség szerint többször nyomja le az adagolópumpát, amíg egyenletes permet nem távozik belőle. Ezt követően a Carrevir orrspray készen áll a használatra. A sérülések elkerülése érdekében az adagolópumpát óvatosan és ne túl mélyen vezesse az orrüregbe. Használat közben a tartályt tartsa függőlegesen. Használat után helyezze vissza a védőkupakot.

Mikor NE alkalmazza a Carrevir orrspray-t?

Ha allergiás a készítmény bármely összetevőjére.

Lehetséges mellékhatások

Az orrspray forgalomba kerülése óta nem jelentettek mellékhatásokat a készítmény használata kapcsán. Egy 35 fős klinikai vizsgálat során egy résztvevő szájszárazságot, egy résztvevő pedig a szemhéjak feldagadását tapasztalta és jelentette. Ezek a tünetek vélhetően a készítmény alkalmazásával összefüggő mellékhatások voltak. Egyéb készítményekkel történő kölcsönhatásokra vonatkozó vizsgálatokat nem végeztek.

Különleges figyelmeztetések

Az influenza egy potenciálisan súlyos betegség, a Carrevir orrspray nem helyettesíti az influenzaoltást.
A Carrevir orrspray helyileg fejti ki hatását, nem szívódik fel a szervezetben.
A Carrevir orrspray terhesség és szoptatás alatt is használható.
A Carrevir orrspray nem gyógyszer!
Láz és/vagy a tünetek további fennállása esetén mindenképpen keresse fel orvosát.
Higiéniai okokból, illetve a fertőzések terjedésének megelőzése érdekében egyazon orrspray tartályt mindig csak egy és ugyanaz a személy használja.
A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!

Csomagolás: 20 ml oldat adagolópumpával ellátott üvegtartályban, 1 befújás = 0,14 ml oldat
Eltarthatóság: 36 hónap A különleges szűrőrendszernek köszönhetően az oldat többszöri használat után is megőrzi sterilitását. A felbontástól (első használat) számítva legfeljebb 12 hónapig alkalmazható. Tárolási előírás: Fénytől védve, 5°C és 30°C között tárolandó. Gyártó: MoNo chem-pharm Produkte GmbH, Leystrasse 129, 1200 Bécs, Ausztria

Forgalmazó: Sager Pharma Kft., 1026 Budapest, Pasaréti út 122-124.

OTRIVIN RAPID MENTHOL 1MG/ML ADAGOLÓ OLDATOS ORRSPRAY 10ML

4.108 Ft
Kívánságlistára teszem

NASIVIN BABY 0,1 MG/ML TARTÓSÍTÓSZERMENTES OLDATOS ORRCSEPP 5ML

3.911 Ft
Kívánságlistára teszem

SINEX WICK EUKALIPTUSZ 0,5MG/ML OLDATOS ORRSPRAY 15ML

3.776 Ft
Kívánságlistára teszem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!