VISINE CLASSIC 0,5MG/ML OLDATOS SZEMCSEPP 15ML

Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN). Füst, por, szél, klóros víz, fény, kozmetikumok, vagy allergiás kötőhártyagyulladás (pl. szénanátha), pollen túlérzékenység tüneteként jelentkező kötőhártya-vizenyő (ödéma) és nyálkahártya vérbőség átmeneti, tüneti kezelésére javasolt.

Szállítási módok

Fizetési módok

Egységár: 191,93 Ft/ml
Elérhetőség: Nem rendelhető
Szállítási díj: 1.219 Ft
Kívánságlistára teszem
2.879 Ft (2.742 Ft + ÁFA)
VISINE CLASSIC 0,5MG/ML OLDATOS SZEMCSEPP 15ML
2.879 Ft (2.742 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Visine Classic szemcsepp és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A tetrizolin a helyi vizenyő (ödéma) csökkentők és allergia-ellenes szerek csoportjába tartozó imidazol származék.
Füst, por, szél, klóros víz, fény, kozmetikumok, vagy allergiás kötőhártyagyulladás (pl. szénanátha), pollen túlérzékenység tüneteként jelentkező kötőhártya-vizenyő (ödéma) és nyálkahártya vérbőség átmeneti, tüneti kezelésére javasolt.
Csökkenti a szem égető érzését, enyhe gyulladását (irritációját), a viszketést, fájdalmat és a nagyfokú könnyezést.
Érösszehúzó és pangáscsökkentő hatása a becseppentést követő néhány percen belül kialakul és 4-8 órán át tart.
2. Tudnivalók a Visine Classic szemcsepp alkalmazása előtt

Ne alkalmazza a Visine Classic-ot:
- ha allergiás a tetrizolin-hidrokloridra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- ha Ön szűkzugú glaukómában szenved,
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Visine Classic alkalmazása előtt az alábbi esetek fennállása esetén beszéljen kezelőorvosával:
- ha súlyos szívbetegsége van (pl. koszorúér (koronária) betegség), magas vérnyomás, mellékvese velőállományának daganata (feokromocitóma),
- ha Önnél pajzsmirigy-túltengés, cukorbetegség, illetve
- más típusú (nem szűkzugú) zöldhályog (glaukóma) áll fenn.
Használata csak a szem enyhe gyulladása esetén ajánlott.
Ha a tünetek 72 órán belül nem javulnak, a gyulladás, pirosság továbbra is megmarad vagy fokozódik, vagy szemfájdalmat, homályos látást tapasztal, az alkalmazását abba kell hagyni és orvoshoz kell fordulni. Erős fájdalom, fejfájás, a látás gyors romlása, folt- vagy kettőslátás, a szem akut pirossága, fény hatására fájdalom jelentkezése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni. A szem gyulladását ugyanis fertőzés, idegentest, a szaruhártya vegyszerek okozta károsodása is kiválthatja, és ezek az állapotok eltérő kezelést igényelnek.
Gyermekek
A készítmény alkalmazása gyermekkorban nem javasolt. Gyermeknél jelentkező panaszok (például vörös szem) esetén forduljon szemészhez!
Kontaktlencsét viselők
Kontaktlencse viselése esetén a készítmény nem használható. (Vörös szem esetén kontaktlencse viselése egyáltalán nem javasolt. Forduljon szemorvoshoz.)
Egyéb gyógyszerek és a Visine Classic
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Ha Ön monoamino-oxidáz enzimet gátló vagy más potenciális vérnyomásfokozó (például egyes depresszió elleni) gyógyszereket szed, a Visine Classic alkalmazásáról kérje ki orvosa előzetes tanácsát.

Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Terhesség és szoptatás ideje alatt a készítmény alkalmazása kizárólag orvosi felügyelet mellett javasolt.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Ilyen hatás kialakulásának kicsi a valószínűsége, de a Visine Classic alkalmazása során ritkán előfordulhat pupillatágulás, homályos látás. Ilyen esetben ne vezessen, és ne kezeljen gépeket.
A Visine Classic benzalkónium-kloridot tartalmaz, ami szemirritációt okozhat.
3. Hogyan kell alkalmazni a Visine Classic szemcseppet?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy a gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Alkalmazás: 
Cseppentsen napi 2-szer vagy 3-szor 1-2 cseppet, de legfeljebb napi 3-szor 2 cseppet az érintett szembe vagy szemekbe.
Becseppentés: a zárókupak megnyitása után az üveget lefelé kell fordítani. A műanyag flakon megnyomása után a speciális cseppentő fej egyetlen cseppet adagol. A műanyag tartály csúcsa ne érintkezzék egyéb felülettel. Használat után a kupakot vissza kell csavarni.
Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél
A készítmény alkalmazása gyermekkorban nem javasolt. Gyermeknél jelentkező panaszok (például vörös szem) esetén forduljon szemészhez!
Kontaktlencsét viselők
Kontaktlencse viselése esetén a készítmény nem használható. (Vörös szem esetén kontaktlencse viselése egyáltalán nem javasolt. Forduljon szemorvoshoz.)
Ha az előírtnál több Visine Classic-ot alkalmazott
A túlzott, gyakori alkalmazáskor fokozott vérbőség, égő-csípő érzés, száraz szem illetve esetenként egész testre kiterjedő hatás pl. szívdobogás, keringési problémák, fejfájás, szédülés, remegés (tremor), gyengeség, izzadás, légzési nehézség, vérnyomásfokozódás jelentkezhet. Ha Ön vagy gyermeke véletlenül lenyelte a készítményt haladéktalanul forduljon orvoshoz.
Ha elfelejtette alkalmazni a Visine Classic-ot
Pótolja a kihagyott adagot mielőbb, de soha NE alkalmazzon dupla mennyiséget. Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Esetenként homályos látás, a kötőhártya enyhe gyulladása (irritációja), pupillatágulat fordulhat elő, helyi reakciók (a szem és környékének égő érzése, kivörösödése, duzzanat, fájdalom, viszketés) jelentkezhetnek az alkalmazás helyén.
Túlzott, gyakori alkalmazás esetén égő, csípő érzés jelentkezhet, a szeme kiszáradhat és egész testet érintő mellékhatások (pl. szívdobogás, fejfájás, remegés, gyengeség, izzadás, vérnyomás emelkedése) is felléphetnek.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Visine Classic szemcseppet tárolni?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
Az első felbontás után 1 hónapig használható!
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ne alkalmazza a gyógyszert, ha az oldat elszíneződött vagy homályos.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Visine Classic szemcsepp

- A készítmény hatóanyaga 0,5 mg tetrizolin-hidroklorid milliliterenként.
- Segédanyagok: benzalkónium-klorid, nátrium-klorid, bórsav, nátrium-tetraborát, dinátrium-edetát, tisztított víz.

Milyen a Visine Classic szemcsepp külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Küllem: szemcsepp, 15 ml tiszta, színtelen, steril oldat.
Csomagolás: 15 ml oldat LDPE flakonban, mely LDPE cseppentő feltéttel van ellátva és LDPP csavaros kupakkal van lezárva.1 db 15 ml-es flakon dobozban.

ALLERGODIL OLDATOS SZEMCSEPP 6ML

3.304 Ft
Kívánságlistára teszem

ALLEOPTI KOMFORT 20MG/ML OLDATOS SZEMCSEPP 20X

2.262 Ft
Kívánságlistára teszem

ALLEOPTI 20MG/ML OLDATOS SZEMCSEPP 10ML

2.081 Ft
Kívánságlistára teszem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!