A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében, mely az adatvédelmi nyilatkozatban elérhető.
Menü
Ár:
2.806 Ft (2.672 Ft + ÁFA)

RHINATHIOL KÖPTETŐ 50MG/ML SZIRUP FELNŐTTEKNEK 1X200ML

Ár:
2.806 Ft (2.672 Ft + ÁFA)
Kiszerelés
200 ML

Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN).
A Rhinathiol 50 mg/ml köptető cukormentes szirup felnőtteknek hatóanyaga a karbocisztein, nyákszabályozó hatású vegyület, mely a légutakban felhalmozódott kóros nyák sűrűségét csökkenti, ezáltal elősegíti a köpetürítést és a légutak öntisztulását.

Szállítási módok

Fizetési módok

Egységár: 14,03 Ft/ml
Elérhetőség: 3
Szállítási díj: 1.490 Ft
Gyártó: Sanofi-Aventis Zrt.

Leírás és Paraméterek

Betegtájékoztató

A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer a Rhinathiol 50 mg/ml köptető cukormentes szirup felnőtteknek és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Rhinathiol 50 mg/ml köptető cukormentes szirup felnőtteknek alkalmazása előtt
3. Hogyan kell alkalmazni a Rhinathiol 50 mg/ml köptető cukormentes szirup felnőtteknek készítményt?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Rhinathiol 50 mg/ml köptető cukormentes szirup felnőtteknek készítményt tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
1. Milyen típusú gyógyszer a Rhinathiol 50 mg/ml köptető cukormentes szirup felnőtteknek és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Rhinathiol 50 mg/ml köptető cukormentes szirup felnőtteknek hatóanyaga a karbocisztein, nyákszabályozó hatású vegyület, mely a légutakban felhalmozódott kóros nyák sűrűségét csökkenti, ezáltal elősegíti a köpetürítést és a légutak öntisztulását.
Felnőttek és 15 év feletti gyermekek nehezített köpetürítéssel, a hörgőváladék kiürítésének nehézségével járó légúti megbetegedéseinek (pl. heveny, félheveny, idült hörghurut, légcsőhurut) kezelésére szolgál.
2. Tudnivalók a Rhinathiol 50 mg/ml köptető cukormentes szirup felnőtteknek alkalmazása előtt
Ne alkalmazza a Rhinathiol 50 mg/ml köptető cukormentes szirup felnőtteknek készítményt
- ha allergiása karbociszteinre vagy a gyógyszer (6. pontbqn felsorolt) bármely egyéb összetevőjére
- ha jelenleg gyomor-, illetve nyombélfekély erős tüneteitől szenved;
- 15 éves életkor alatt.
- szoptatás ideje alatt.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Rhinathiol 50 mg/ml köptető cukormentes szirup felnőtteknek készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Tájékoztassa kezelőorvosát:
- ha 5 napon belül tünetei nem enyhülnek.
- ha Ön asztmás beteg, mert hörgőgörcs alakulhat ki, ebben az esetben a készítmény alkalmazását azonnal fel kell függeszteni.
- ha Ön olyan emésztőrendszeri betegségben szenved, mely hajlamosít tápcsatorna eredetű, ún. gasztrointesztinális vérzés kialakulására (ilyen betegségek a nyelőcsővisszeresség és az emésztőrendszer különböző helyén előforduló fekélyek).
A köptető alkalmazása során az első napokban fokozott váladékürítés fordulhat elő, ez azért van, hogy Ön a letapadt, sűrű hörgőváladékot minél könnyebben felköhögje, kiköpje.
Ilyenkor gyakrabban és sűrűbben javasolt ez a váladékfelköhögés, ami segít megakadályozni a váladék tüdőben való felgyülemlését.
Egyéb gyógyszerek és a Rhinathiol 50 mg/ml köptető cukormentes szirup felnőtteknek készítmény
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Tájékoztassa kezelőorvosát, amennyiben olyan köhögéscsillapító gyógyszert szed, mely gátolja a köhögési reflexet, ugyanis ebben az esetben a karbocisztein által elfolyósított nyák kiköhögése gátolt lehet.
A Rhinathiol 50 mg/ml köptető cukormentes szirup felnőtteknek készítmény egyidejű bevétele étellel vagy itallal
Bő folyadékfogyasztás ajánlott, mert ez a gyógyszer váladékoldó hatását erősíti.
Terhesség ,szoptatás, és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.Terhességről a kezelőorvost feltétlenül tájékoztatni kell, mert ilyenkor csak az orvos kifejezett utasítása esetén alkalmazható a készítmény. A terhességnek különösen az első harmadában nem ajánlott a gyógyszer szedése.
Szoptatás során alkalmazása ellenjavallt.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Nincsenek arra vonatkozó adatok, hogy a készítmény befolyásolná a gépjárművezetéshez vagy a gépek üzemeltetéséhez szükséges képességeket.
A Rhinathiol 50 mg/ml köptető cukormentes szirup felnőtteknek készítmény nátriumot és metil-parahidroxi-benzoát-nátriumot tartalmaz
A gyógyszer 90,23 mg nátriumot tartalmaz adagolókupakonként, amit kontrollált nátrium diéta esetén figyelembe kell venni.
Az enyhe kénhidrogén illat, ami az üveg kinyitásakor észlelhető, gyorsan eltűnik, a gyógyszer hatékonyságát nem befolyásolja.
A készítmény metil-parahidroxi-benzoát-nátrium tartalma miatt esetleg későbbiekben jelentkező allergiás reakciókat okozhat.
3. Hogyan kell alkalmazni a Rhinathiol 50 mg/ml köptető cukormentes szirup felnőtteknek készítményt?
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
A készítmény ajánlott adagja:
Felnőtteknek és 15 évesnél idősebb gyermekeknek:
Naponta 3-szor 1 adagolókupak (15 ml) szirup (3-szor 750 mg karbocisztein).
Idős korban: az adagolás módosítása nem szükséges.
15 éves kor alatti gyermekeknek a készítmény nem adható, helyette a Rhinathiol 20 mg/ml köptető cukormentes szirup gyermekeknek készítmény alkalmazható.
Az alkalmazás módja: szájon keresztül.
Az alkalmazás idején ajánlott a bőséges folyadékfogyasztás.
A kezelés időtartama: 5 napon túl kizárólag orvos utasítására, az orvos által előírt adagban és ideig alkalmazható.
Ha az előírtnál több szirupot alkalmazott
Túladagolás esetén értesítse kezelőorvosát, az orvosi ügyeletet, vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát! Tünetek: nagy mennyiségű váladékképződés alakulhat ki, illetve mellékhatások megjelenése valószínűbb.
Ha elfelejtette bevenni a szirupot
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására!
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Az alábbi mellékhatások ritkán (10 000 közül egynél több, azonban 1000 közül egynél kevesebb betegnél) mutatkoznak.
Immunrendszeri betegségek és tünetek:
Ritka: allergiás bőrkiütés,
meghatározott helyeken jelentkező gyógyszerkiütés
viszketés
légutak fokozott ingerlékenysége,
anafilaxiás (súlyos általános túlérzékenységi) reakció (testszerte csalánkiütés, arc-, nyelv-, szemhéj-, ajakduzzanat, vérnyomásemelkedés, vagy éppen csökkenés, ájulás, szívritmuszavarok, légszomj).
Emésztőrendszeri betegségek és tünetek:
Ritka: gyomortáji panasz, hányinger, hasmenés, melyek az adag csökkentésével rendszerint megszűnnek.
A bőr és a bőr alatti szövet betegségei és tünetei
Esetenként beszámoltak hólyagos bőrgyulladások megjelenéséről is, mint pl. a szájüreg, a szem és a hüvely nyálkahártyáján jelentkező hólyagos elváltozások, foltos kiütéses bőrterületek (ún. Stevens-Johnson tünetegyüttes), illetve egyéb hólyagos bőr- és nyálkahártya kiütések (ún. eritéma multiforme) kialakulásáról.
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik
5. Hogyan kell a Rhinathiol 50 mg/ml köptető cukormentes szirup felnőtteknek készítményt tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
Az egyszer már kinyitott üvegű szirupot legfeljebb 25 °C-on tárolva 14 napig szabad felhasználni.
A dobozon vagy a címkén feltüntetett lejárati idő a felbontatlan készítményre vonatkozik. A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel.Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Rhinathiol 50 mg/ml köptető cukormentes szirup felnőtteknek készítmény
- A készítmény hatóanyaga: 50 mg karbocisztein 1 ml szirupban.
- Egyéb összetevők: karamell por (E150), aroma elixír (propilénglikol, glicerin), metil-parahidroxi-benzoát-nátrium, szacharin-nátrium, hidroxi-etil-cellulóz, glicerin, nátrium-hidroxid, tisztított víz.
Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Küllem: átlátszó, enyhén viszkózus, borostyán színű, rum és fahéj szagú szirup.
Csomagolás: 200 ml, ill. 300 ml szirup garanciazárást biztosító, tömítéssel ellátott, fehér, alumínium csavaros kupakkal lezárt átlátszó, színtelen üvegben. 1 üveg és egy műanyag adagolókupak dobozban, betegtájékoztatóval.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!