A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében, mely az adatvédelmi nyilatkozatban elérhető.
Menü
Ár:
3.125 Ft (2.976 Ft + ÁFA)

NUROFEN JUNIOR NARANCSÍZŰ LÁGY RÁGÓKAPSZULA 100MG 12X

Ár:
3.125 Ft (2.976 Ft + ÁFA)
Kiszerelés
12 DB

A Nurofen lágy rágókapszula készítmény alkalmazása a 7 és 12 év közötti, 20 - 40 kg testSúlyú gyermekeknek ajánlott enyhe és közepesen erős fájdalom, például torokfájás, fogfájás, fülfájás, fejfájás, kisebb fájdalmak és ficamok valamint a megfázás és influenza tüneteinek enyhítésére.
A Nurofen lágy rágókapszula csökkenti a lázat is.

Szállítási módok

Fizetési módok

Egységár: 31,25 Ft/ml
Elérhetőség: 11
Szállítási díj: 1.490 Ft
Gyártó: Reckitt Benckiser Kft.

Leírás és Paraméterek

1. Milyen típusú gyógyszer a Nurofen lágy rágókapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A készítmény hatóanyaga az ibuprofén, amely egy nem-szteroid gyulladásgátlók csoportjába tartozó fájdalomcsillapító.
A Nurofen lágy rágókapszula készítmény alkalmazása a 7 és 12 év közötti, 20 - 40 kg testúlyú gyermekeknek ajánlott enyhe és közepesen erős fájdalom, például torokfájás, fogfájás, fülfájás, fejfájás, kisebb fájdalmak és ficamok valamint a megfázás és influenza tüneteinek enyhítésére.
A Nurofen lágy rágókapszula csökkenti a lázat is.
Keresse fel kezelőorvosát, ha gyermekének tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
2. Tudnivalók a Nurofen lágy rágókapszula alkalmazása előtt
Ne alkalmazza a Nurofen lágy rágókapszulát a gyermekénél:
- ha allergiás az ibuprofénre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- ha korábban acetilszalicilsav vagy más nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok) szedését követően túlérzékenységi reakciókat (például asztmát, orrfolyást, kütést, az arc-, nyelv-, ajak- vagy torokduzzanatot) észlelt.
- ha allergiás földimogyoróra vagy a szójára, mert a készítmény szójalecitint tartalmaz.
- ha jelenleg is fennáll vagy kórelőzményében szerepel kiújuló gyomor- vagy nyombélfekély (peptikus fekély) vagy vérzés (bizonyíthatóan két vagy több alkalommal jelentkező fekélyesedés vagy vérzés).
- ha valaha előfordult emésztőrendszeri vérzés vagy perforáció (átlyukadás) a nem-szteroid gyulladáscsökkentők korábbi használata során.
- súlyos vese-, szív- és májelégtelenség esetén.
- ha a gyermeknek agyvérzése (cerebrovaszkuláris vérzés) vagy más aktív vérzése van.
- ha tisztázatlan vérképzési zavarban szenved.
- ha súlyos mértékben kiszáradt (hányás, hasmenés vagy nem elegendő mennyiségű folyadékbevitel miatt).
A terhesség utolsó három hónapjában nem szedhető.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Nurofen lágy rágókapszula alkalmazása előtt beszéljen gyermeke kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha gyermeke:
- asztmás vagy allergiás, vagy ilyen betegségei voltak már, mert légszomj alakulhat ki
- szénanáthától, orrpoliptól vagy krónikus elzáródásos légúti betegségtől szenved, mert fennáll az allergiás reakciók kialakulásának fokozott kockázata. Az allergiás reakciók asztmás rohamok (úgynevezett analgetikum asztma), Quincke-ödéma vagy csalánkiütés formájában jelentkezhetnek.
- bélbetegségben szenved vagy szenvedett.
- vesebetegségben szenved.
- májbetegségben szenved. A Nurofen lágy rágókapszula tartós alkalmazása esetén a máj- és vesefunkció, valamint a vérkép rendszeres ellenőrzése szükséges.
- fokozott körültekintéssel kell eljárni más olyan gyógyszerek egyidejű szedése esetén, amelyek fekély vagy vérzés kialakulásának kockázatát fokozhatják, például szájon át szedett kortikoszteroidok (például prednizolon), vérhígító gyógyszerek (például warfarin), szelektív szerotonin-visszavétel gátlók (bizonyos depresszió elleni gyógyszerek) vagy vérlemezke összecsapódás-gátlók (például acetilszalicilsav).
- másik nem-szteroid gyulladásgátló készítményt (így COX-2 gátlókat, például celekoxibot vagy etorikoxibot) szed, mivel ezen gyógyszerek együttes szedése kerülendő (lásd "Egyéb gyógyszerek és a Nurofen lágy rágókapszula" pontnál).
- ha szisztémás lupusz eritematózusza (SLE, esetenként ízületi fájdalmat okozó bőrelváltozás és más szerveket érintő rendellenesség), vagy kevert kötőszöveti betegsége van.
- bizonyos örökletes vérképzési zavara (pl. akut intermittáló porfíria) van.
- véralvadási zavarban szenved.
- Nagyon ritkán súlyos bőrreakciókról mint például hámló bőrgyulladás, Stevens-Johnson szindróma vagy toxikus epidermális nekrolízis. A Nurofen lágy rágókapszula alkalmazását azonnal abba kell hagyni bőrkiütés, nyálkahártya elváltozások vagy az allergiás reakciók egyéb tüneteinek első jelentkezésekor.
- krónikus gyulladásos bélbetegségben szenved, mint például Crohn-betegség vagy kolitisz ulceróza.
- ki van száradva, mert dehidratált gyermekek esetében fennáll a vesekárosodás kockázata.
- éppen nagyobb műtéten esett át.
- bárányhimlő (varicella) alatt tanácsos mellőzni a Nurofen lágy rágókapszula alkalmazását.
A nemkívánatos hatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák.
Valamennyi nem-szteroid gyulladásgátlóval történt kezelés során beszámoltak a kezelés alatt bármikor jelentkező és akár halált is okozó emésztőrendszeri vérzésről, fekélyképződésről vagy perforációról, figyelmeztető tünetek jelentkezésével vagy a kórelőzményben szereplő korábbi gyomor-bélrendszeri eseményt követően, vagy akár azok nélkül is. Emésztőrendszeri vérzés vagy fekély kialakulása esetén a kezelést azonnal le kell állítani.
Az emésztőrendszeri vérzés, fekély vagy perforáció kockázata nő a nem-szteroid gyulladásgátló adagjának növelésével, ill. olyan betegeknél, akiknek kórtörténetében fekély szerepel, különösen, ha annak szövődményeként vérzés vagy perforáció is előfordult (lásd 2. pont: Ne alkalmazza a Nurofen lágy rágókapszulát), valamint idős korban. Ezeknél a betegeknél a kezelést a lehető legalacsonyabb dózissal kell kezdeni. Védő gyógyszerekkel (pl. mizoprosztol vagy protonpumpa gátlók) történő együttes alkalmazás megfontolandó ezeknél a betegeknél, valamint azoknál, akik kis dózisú acetilszalicilsavat vagy az emésztőrendszeri kockázatot növelő gyógyszereket szednek egyidejűleg.
Általánosságban a (különböző fajtájú) fájdalomcsillapítók rendszeres alkalmazása tartós, súlyos veseproblémák, akár a veseelégtelenség kialakulásának a kockázatával (analgetikum nephropathia) járhat.
A nem-szteroid gyulladásgátlók elfedhetik a fertőzés és a láz tüneteit.
Az ibuprofénhez hasonló gyulladásgátló/fájdalomcsillapító gyógyszerek kissé növelhetik a szívroham vagy sztrók kockázatát, különösen a nagy adagban történő alkalmazás esetén. Ne lépje túl a javasolt adagot, illetve a kezelés időtartamát.
A Nurofen lágy rágókapszula alkalmazása előtt mindig beszélje meg a kezelést kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:
- Önnek szívproblémája van, például szívelégtelensége, anginája (mellkasi fájdalma), vagy ha volt már szívrohama, bypass-műtétje, perifériás artériás betegsége (gyenge vérkeringés a lábakban az artériák szűkülete vagy elzáródása miatt), vagy bármilyen jellegű sztrókja (beleértve a "mini sztrókot" vagy más néven az átmeneti isémiás rohamot (angol rövidítéssel: TIA) is).
- Önnek magas vérnyomása, cukorbetegsége, magas koleszterinszintje van, illetve családjában fordult már elő szívbetegség vagy sztrók, továbbá ha Ön dohányzik.
Idősek
Idős korban a nem-szteroid gyulladásgátlók szedésével megnő a nemkívánatos események, különösen a gyomrot és a beleket érintő mellékhatások kockázata. További információkért lásd a 4. pontot: "Lehetséges mellékhatások".
Azoknak a betegeknek, akiknél már előfordult korábban emésztőrendszeri mellékhatás - különösen, ha időskorúak - jelezni kell bármilyen szokatlan hasi panaszt (különösen az emésztőrendszeri vérzést), különösen a kezelés kezdeti szakaszában.
A fejfájás csillapítására alkalmazott fájdalomcsillapítók bármely típusának hosszan tartó alkalmazása súlyosbíthatja a fejfájást. Ha ezt tapasztalja vagy fennáll ennek gyanúja, forduljon orvoshoz és hagyja abba a gyógyszer szedését. A túlzott gyógyszerhasználatból fakadó fejfájás olyan betegeknél tételezhető fel, akiknek gyakran vagy naponta fáj a fejük, a fejfájás elleni gyógyszerek rendszeres használata ellenére (vagy ennek következtében).
Egyéb gyógyszerek és a Nurofen lágy rágókapszula
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a gyermeke jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
A Nurofen lágy rágókapszula és bizonyos más gyógyszerek hatással lehetnek egymásra, mint pl.:
- a véralvadásgátlók (más néven vérhígítók, vérrögképződés elleni gyógyszerek, pl. acetilszalicilsav, warfarin, tiklopodin)
- a vérnyomáscsökkentők (ACE-gátlók, pl. kaptopril, béta-blokkolók, pl. atenolol, angiotenzin-II receptor antagonisták, pl. lozartán)
A Nurofen lágy rágókapszula kezelést néhány más gyógyszer is befolyásolhatja, illetve a kezelés hatással lehet azokra. Ezért a készítmény és más gyógyszerek együttes szedése előtt mindig kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől, főleg, ha az alábbi gyógyszereket szedi:

Kérje ki kezelőorvosa vagy gyógyszerésze tanácsát, amennyiben a fentiek közül bármelyik mellékhatást észleli. Amennyiben nem biztos abban, hogy gyermeke milyen gyógyszert szedett, mutassa be a gyógyszereket kezelőorvosának, vagy gyógyszerészének.
A Nurofen lágy rágókapszula egyidejű alkalmazása alkohollal
Ne fogyasszon alkoholt, míg a Nurofen lágy rágókapszulát alkalmazza. Egyidejűleg történő alkalmazásának következtében, a nem kívánt mellékhatások nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki - olyanok, mint az emésztőrendszert vagy a központi idegrendszert érintő mellékhatások.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Terhesség
Ne alkalmazza ezt a gyógyszert, ha a terhesség utolsó 3 hónapjában van. A gyógyszer alkalmazása kerülendő a terhesség első 6 hónapjában, kivéve, ha az orvos más utasítást ad.
Szoptatás
Az ibuprofén kis mennyiségben kiválasztódik az anyatejbe. A Nurofen lágy rágókapszula alkalmazható szoptatás idején abban az esetben, ha a javasolt dózisban és a lehető legrövidebb ideig alkalmazza.
Termékenység
A Nurofen lágy rágókapszula azon gyógyszerek csoportjába tartozik (NSAID-ok), amelyek csökkenthetik a női fogamzóképességet. Ez a hatás reverzíbilis (a termékenység az eredeti szintre áll vissza) a készítmény szedésének abbahagyása esetén.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Rövid ideig alkalmazva ez a gógyszer nem, vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
A Nurofen lágy rágókapszula szójalecitint tartalmaz. Ne alkalmazza a készítményt, amennyiben Önnek vagy gyermekének földimogyoró vagy szója allergiája van.
A Nurofen lágy rágókapszula glükózt és szacharózt tartalmaz. Amennyiben a kezelőorvos korábban már figyelmeztette Önt, hogy gyermeke bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
3. Hogyan kell alkalmazni a Nurofen lágy rágókapszulát?
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Szájon át történő alkalmazásra.
A Nurofen lágy rágókapszulát alaposan rágja meg lenyelés előtt. Víz nem szükséges a készítmény bevételéhez.
Rövid távú alkalmazásra.
A nemkívánatos hatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák.
A Nurofen lágy rágókapszulát ne alkalmazza 7 évnél fiatalabb vagy 20 kg testsúly alatti gyermekek esetében.
A készítmény ajánlott napi adagja:
A készítmény adagolása a gyermek testsúlya függvényében adható meg, egyszeri adagja 5-10 mg/ttkg, maximálisan bevehető napi adagja 20-30 mg/ttkg.

Ha az előírtnál több Nurofen lágy rágókapszulát alkalmazott
Ha véletlenül az ajánlott adagnál több rágókapszulát alkalmazott, azonnal forduljon orvoshoz.
A következő tünetek jelentkezhetnek: hányinger, hányás, hasi fájdalom, vagy ritkábban hasmenés. Emellett előfordulhatnak a következők: fülzúgás, fejfájás, gyomor-bélrendszeri vérzés, álmosság, izgatottság, zavartság, kóma, görcsrohamok, metabolikus acidózis (anyagcsere eredetű savasodás), megnövekedett protrombin idő/INR, akut veseelégtelenség, májkárosodás és asztmásoknál az asztma súlyosbodása.
Ha elfelejtette alkalmazni a Nurofen lágy rágókapszulát
Ne vegyen vagy adjon be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A nemkívánatos hatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák. Gyermekénél jelentkezhetnek a nem-szteroid gyulladásgátlók ismert mellékhatásai. Ilyen esetben, vagy ha aggályai lennének, ne adja tovább a gyógyszert gyermekének és a lehető leghamarabb beszéljen orvosával. A gyógyszert szedő időseknél nagyobb a mellékhatásokhoz kapcsolódó problémák kialakulásának kockázata.
HAGYJA ABBA a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget, ha gyermekénél vagy Önnél a következő tünetek jelentkeznek:
a bélvérzés tünetei, például: erős hasi fájdalom, fekete szurokszerű széklet, vér vagy kávéőrleménynek látszó részecskék jelenléte a hányadékban.
ritka, de súlyos allergiás reakció tünetei, például az asztma súlyosbodása, indokolatlan asztmás légzés vagy légszomj, az arc, a nyelv vagy a torok megduzzadása, nehézlégzés, heves szívdobogás, sokkhoz vezető vérnyomásesés. Ezek akár a gyógyszer első alkalmazásakor is előfordulhatnak. Ha a fenti tünetek bármelyike jelentkezik, azonnal hívjon orvost.
súlyos bőrreakciók, például az egész testfelületet beborító kiütések, hámló, hólyagos vagy pikkelyes bőr.
Tájékoztassa kezelőorvosát, ha Önnél vagy gyermekénél az alábbi mellékhatások bármelyike jelentkezik, rosszabbodik, vagy a felsorolásban nem szereplő hatásokat észlel.
Gyakori (100-ból 1-10 beteget érinthet)
- gyomor-bélrendszeri panaszok, mint például gyomorégés, hasi fájdalom és émelygés, emésztési zavar, hasmenés, hányás, fokozott bélgáz képződés, székrekedés és enyhe gyomor- és/vagy bélvérzés, amely kivételes esetben vérszegénységet okozhat.
Nem gyakori (1000-ből 1-10 beteget érinthet)
- emésztőrendszeri fekélyek, perforáció vagy vérzés, a száj nyálkahártya fekélyes gyulladása, a fennálló bélbetegség súlyosbodása (fekélyes vastagbélgyulladás vagy Crohn-betegség), gyomorhurut
- fejfájás, szédülés, álmatlanság, izgatottság, ingerlékenység vagy fáradtság
- látászavarok
- különböző bőrkiütések
- túlérzékenységi reakciók csalánkiütéssel és viszketéssel
Ritka (10 000-ből 1-10 beteget érinthet)
- tinnitus (fülcsengés)
- emelkedett húgysav koncentráció a vérben, lágyéktáji és/vagy hasi fájdalom, véres vizelet és láz, amelyek a vesekárosodás jelei lehetnek (papilláris nekrózis)
- emelkedett karbamid koncentráció a vérben
- csökkent hemoglobinszint
Nagyon ritka (10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érinthet)
- nyelőcsőgyulladás, hasnyálmirigy-gyulladás, membránszerű bélszűkületek kialakulása
- szívelégtelenség, szívroham és az arc vagy a kezek vizenyős duzzanata (ödéma)
- a normálisnál kisebb mennyiségű vizelet és duzzanat (különösen magas vérnyomásos vagy vesebetegségben szenvedő betegek esetében), duzzanat (ödéma) és zavaros vizelet (nefrózis szindróma), gyulladásos vesebetegség (intersticiális nefritisz), amely akut veseelégtelenséghez vezethet.
Ha a fent említett tünetek bármelyikét észleli, vagy általános rossz közérzetet tapasztal, hagyja abba a Nurofen lágy rágókapszula szedését és azonnal forduljon kezelőorvosához, mert ezek a vesekárosodás vagy veseelégtelenség első jelei lehetnek.
- pszichotikus reakciók, depresszió
- magas vérnyomás, érgyulladás
- heves szívdobogás érzés
- májműködési zavar vagy májkárosodás (első jele a bőr elszíneződése lehet), különösen hosszan tartó alkalmazás esetén; májelégtelenség, akut májgyulladás (hepatitisz)
- vérsejtképzési zavarok (első jelei: láz, torokfájás, felületes szájfekélyek, influenzaszerű tünetek, súlyos kimerültség, orr- és bőrvérzés, indokolatlan vagy szokatlan véraláfutások.
Ilyen esetekben azonnal abba kell hagynia a kezelést, és orvoshoz kell fordulnia. Semmilyen fájdalomcsillapítót vagy lázcsillapítót nem szabad szednie orvosi javallat nélkül.

Hatóanyag ibuprofén

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!