A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében, mely az adatvédelmi nyilatkozatban elérhető.
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Egészség és életmód tippek

TIPPEK FERTŐZÉSEK MEGELŐZÉSÉRE

Bárhová is megyünk mostanában, mindenütt hallhatunk köhögést, szipogást, tüsszentést. Nem árt tehát tudnunk, hogyan minimalizálhatjuk az influenza és egyéb téli időszakban terjedő fertőzések kockázatát.

MIT AJÁNDÉKOZZ EGY STRESSZES HARMINCASNAK KARÁCSONYRA?

A családodban, szeretteid között is van stresszes, hajszolt harmincas? Biztosan aggódva figyeled, hogyan küzd meg a munkája okozta stresszel, hogyan próbál meg egyensúlyozni különféle feladatai között. Idén karácsonykor lepd meg egy törődéssel teli ajándékkal, hogy így is jelezd: szívesen lelassítanád. Hogy személyesen gondoskodnál arról, hogy végre feltöltődjön, kipihenje magát.

MIT AJÁNDÉKOZZ KARÁCSONYRA EGY SZUPER SZÜLŐNEK?

Sohasem volt még ilyen könnyű dolguk a szülőknek, mint manapság. Legalábbis, ami a gyermeknevelési tippeket illeti, hisz ezekkel bőven el vannak látva. Magazinok, könyvek, tévéműsorok és blogok szakemberei, önjelölt tanácsadói ontják magukból az ötleteket, hogy mit tegyen, vagy ne tegyen a boldog gyermekkor érdekében a jó szülő. De ki figyel magára a szülőre? Közeledik a karácsony, itt a remek lehetőség, hogy figyelmes ajándékoddal kifejezd a családban lévő anyukáknak és apukáknak: te tényleg törődsz velük!

MIT AJÁNDÉKOZZ EGY PATTANÁSOS BŐRŰ KAMASZNAK?

Egy furcsán viselkedő, nehezen szóra bírható serdülő szülőjének, közeli hozzátartozójának lenni nem könnyű dolog. De maga a kamasz is nehezen viselheti ezt a számára fontos életszakaszt. Főleg, ha arcát, testét elcsúfító pattanásokat lát a tükörben. Kamasz gyermeked, unokád megérdemli, hogy idei karácsonyi ajándékoddal kifejezd: tudod mi bántja, és a magad módján segítesz!

MIT AJÁNDÉKOZZ EGY ÉRZÉKENY BŐRŰ CSECSEMŐNEK, KISGYERMEKNEK?

Ha a bababőr ápolásáról hallunk, legtöbbünknek a boldog baba és a mosolygó anyuka idilli képe jut eszébe. A bőrápolás közben megtapasztalható anyai, apai érintés minden baba számára maga a mennyország. Figyelmes bőrápoló ajándékod sokat jelenthet annak a babának is, aki zsenge életkora miatt igényel odafigyelést, és annak is, akinek különösen száraz, érzékeny a bőre. 

NEUROPÁTIA TUDÁSTÁR

A cukorbetegség egyik szövődménye az idegkárosodás (neuropátia), amely a szervezetünket behálózó mozgató, érző és vegetatív idegeket egyaránt érintheti. A mozgató idegek károsodása mozgászavarhoz, esetenként bénuláshoz vezet. Az érző idegek károsodása fájdalmat és különböző érzészavarokat okozhat, pl. hangyamászás, égő érzés, bizsergés. A vegetatív idegek a belső szervek működéséért felelősek: károsodásuk esetén szívpanaszok alakulhatnak ki, gyomor-, bélrendszeri panaszok jelentkezhetnek, esetenként impotencia jöhet létre, és ismert a csökkent verejtékképződés is (pl. száraz, diabéteszes láb). Valamennyi panasz hátterében a neuropátia áll.

MIT KELL TUDNUNK A TOROKFÁJÁSRÓL?

Talán nincs is olyan család, ahol gyermekkorban ne fordulna elő valamilyen torokfájással együtt járó megbetegedés. Ennek kapcsán rengeteg kérdés merülhet fel az aggódó szülőkben: milyen kórokozó okozhatja a megbetegedést, a jelentkező panaszokat hogyan lehetne enyhíteni, mikor javasolt már orvoshoz vinni a gyermeket, hogyan lehet megelőzni az ilyen megbetegedéseket... Rengeteg kérdés, de sokszor a gyermekorvosnál történt látogatás során nincs idő hosszas beszélgetésre, hiszen sok a beteg, a többiek is sorra szeretnének kerülni.

FOKOZÓDÓ TÜNETEK A HIDEG HÓNAPOKBAN? ÍGY ENYHÍTSÜK AZ ÍZÜLETI GYULLADÁS TÜNETEIT!

Az ízületi gyulladás a közhiedelemmel ellentétben nemcsak az idős korra jellemző, hanem bizonyos fajtái már egészen fiatal korban megkeseríthetik mindennapjainkat. Az őszi-téli hideg és nyirkos időjárás tovább fokozhatja a fájdalmas tüneteket, ezért nem árt felkészülnünk, már az erősödő fájdalom megjelenése előtt.

FOGÁPOLÁSI ÖTLETEK KISGYERMEKEKNEK

Nálatok sima ügy az esti fogmosás? Érdekel 3 szórakoztató tipp, mivel veheted rá könnyen gyermekedet az alapos fogmosásra? 
Cikkünkben bemutatunk pár egyszerűen bevethető ötletet, mellyel egyszerre lesz alapos és szórakoztató az esti fogápolás.

TEDD STRESSZMENTESSÉ A CSALÁDI ÉLETET! PRAKTIKÁK AZ IDŐBEOSZTÁSHOZ!

Azt hihetnénk, hogy a stressz kizárólag a férfiak és a menedzserek betegsége, de ez koránt sincs így, a stressz mindenhol jelen van, még a gyermekünk, sőt a család életében is. Az állandó rohanás – iskolába, munkahelyre, bevásárolni, aztán a gyerekért – számtalan feszült helyzetet idézhet elő, amit nap, mint nap el kell hárítani.