A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében, mely az adatvédelmi nyilatkozatban elérhető.
Menü
Ár:
1.146 Ft (1.091 Ft + ÁFA)
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-03-27

ROMED KAZETTÁS TERHESSÉGI GYORSTESZT 1X

Ár:
1.146 Ft (1.091 Ft + ÁFA)
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-03-27

Az egyik legérzékenyebb egyfokozatú terhesség-meghatározó gyorsteszt.

ÖNVIZSGÁLATRA alkalmas invitro diagnosztikum.

Szállítási módok

Fizetési módok

Egységár: 1.146,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

Működési elv

A nap 24 órájában bármikor elvégezhető!

A ROMED Holland egyfokozatú terhesség-meghatározó gyorsteszt egy gyors, immunoassay elven működő tesztkazettás vizeletteszt, mely alkalmas az emberi koriongonadotrop hormon (hCG - humán chorion gonadotrophin) legkorábbi jelenlétének kimutatására, jelezve a terhességet.

A hCG hormon a megtermékenyített petesejt beágyazódását követően azonnal megjelenik a vizeletben. A teszt olyan antitestek kombinációját használja, melyek monoklonális és poliklonális hCG antitesteket is tartalmaznak, ezzel alkalmas az emelkedett hCG színt szelektív kimutatására.

A ROMEDHolland egyfokozatú terhesség-meghatározó gyorsteszt nagyon érzékeny; gyors, specifikus, pontos és egyszerűen elvégezhető. A használat során a tesztkazetta kerek nyílásába a pipetta segítségével rá kell cseppenteni a vizsgálandó vizeletet, majd a piros vonalak megjelenése segítségével olvasható le az eredmény.

Érzékenysége: 25 mIU/ml

Megbízhatósága: 99 %

Figyelmeztetések

Kérjük, használat előtt figyelmesen olvassa el ezt a tájékoztatót!

  • A ROMED Holland egyfokozatú gyorsteszt szobahőmérsékleten tárolandó (2-30° C) a csomagoláson feltüntetett lejárati időpontig; fénytől, nedvességtől, hőtől és fagytól védett helyen.
  • A csomagolás belső fóliáján látható időpontig használható fel.
  • Ne használja fel, ha a belső fólia szakadt vagy sérült!
  • A belső fóliában lévő páramentesítő tasak nem ehető. Dobja ki!
  • Csak önvizsgálatra alkalmas. Szájba venni, lenyelni tilos!
  • Ne nyissa ki a belső fóliát, amíg nem készült fel a tesztelésre!
  • Felhasználás után kérjük, helyezze vissza a tesztkazettát a védőfóliába és dobja ki.
  • Gyermekektől elzárva tartandó.

A tesztcsomag tartalma

  1. Tesztkazetta
  2. Műanyag pipetta
  3. Tájékoztató
  4. Páramentesítő anyag (Dobja ki!)

Használati útmutató

A ROMED Holland egyfokozatú gyorsteszt rendkívül nagy érzékenységű, ezért elvégezhető a nap bármely szakában levett vizeletmintából. Figyelembe kell venni, azonban azt a tényt, hogy a reggeli első vizelet tartalmazza a legtöbb HCG hormont.

  1. A vizeletmintát egy tiszta és száraz edénybe kell felfogni.
  2. A védőfólia kibontása után ismerkedjen meg annak tartalmával. Ügyeljen arra, hogy nedvesség és páralecsapódás ne érje a tesztkazettában lévő indikációs papírt. Kézzel ne érintse a reakció-felületet, és lehetőleg aznap használja fel.
  3. Helyezze a tesztkazettát egy sima vízszintes felületre.
  4. A védőfóliában lévő pipetta végét összenyomva merítse a felfogott vizeletbe és szívassa fel minimum a közepéig.
  5. A pipettába felszívott vizeletből 3-6 cseppet cseppentsen a tesztkazetta kör alakú nyílásába. A tesztkazettán levő műanyagvédőt tolja el a kerek nyílás irányába, hogy látható legyen a téglalap alakú eredmény panel. Kezdje el mérni az időt.
  6. Amint a teszt „dolgozni” kezd, egy halvány rózsaszín vonal kezd végig kúszni a teszt-területen (T) keresztül a kontroll-terület felé (C). Várjon 5 percet és olvassa le az eredményt. Ha egyáltalán nem jelenik meg színes vonal, várjon még egy percet. Ellenőrizze, hogy elegendő vizsgálandó vizeletminta került a kör alakú nyílásba vagy sem.
  7. Előfordul, hogy a pozitív eredmény 1 percen belül leolvasható, ez a hCG hormon koncentrációjától függ.
  8. 10 percen elteltével már nem olvasható le a kijelzőről értékelhető eredmény.

Az eredmény kiértékelése



C: Kontroll vonal
T: Terhességet igazoló vonal

Nem terhes: Egyetlen piros vonal jelenik meg a kontroll-területen (C). Nem jelenik meg piros vonal, vagy egy fehér vonal látható a halvány rózsaszín háttérben a teszt-területen (T). Tehát negatív eredményt mutat, mert a vizeletben nincs HCG hormon,

Terhes: Két piros vonal jelenik meg: egy a kontroll-területen (C) és egy a teszt-területen (T). Tehát pozitív eredményt jelent, mert a vizeletben hCG hormon található.

Érvénytelen: Nem értékelhető a gyorsteszt, ha a kontroll-területen (C) nem jelenik meg piros vonal. Független attól, hogy a teszt-területen (T) van piros csík vagy sem, meg kell ismételnie a vizsgálatot egy másik teszttel.

A vizsgálatot befolyásoló tényezők

  • Nedvesség, páralecsapódás
  • A tesztpapíron lévő reagens reakcióba lépése bárminemű vegyszerrel vagy hígítóval
  • A menstruáció ideje alatti elvégzése
  • A hCG tartalmú gyógyszerek (mint pl. Choragon, Profasi stb.) ál-pozitív eredményt okozhatnak. Az alkohol, az antibiotikumok, a fájdalomcsillapító-, és a fogamzásgátló- vagy hormonpótló-tabletták, melyek nem tartalmaznak hCG hormont, nem befolyásolják az eredményt.
  • A terhességen kívül más állapotok is okozhatnak hCG szintnövekedést, melyek ál-pozitív eredményhez vezethetnek, például petefészek ciszták, méhen kívüli terhesség (az embrió nem a méhben ágyazódik be), stb.

Kérdések és válaszok

K: Hogyan működik a gyorsteszt?
V: A ROMED Holland egyfokozatú terhességi gyorsteszt a hCG (humán chorion gonadotrophin) hormont mutatja ki a vizeletből, melyet a szervezet a megtermékenyített petesejt beágyazódása során termel és a mennyisége másfél naponta megduplázódik.

K: Milyen korán használhatom a ROMED Holland egyfokozatú terhességi gyorstesztet?
V: A ROMED Holland egyfokozatú terhességi gyorsteszt a megtermékenyített petesejt beágyazódását követő 3. napon már kimutatja a terhességet (a beágyazódás az aktustól számított 6-7. napon történik meg). Tehát a gyorsteszt már az esetleges elmaradt menstruáció előtt 1-2 nappal kimutatja a terhességet vagy legkésőbb az esedékes menstruáció napján.

K: Az első, reggeli vizeletet kell használnom a teszthez?
V: A nap bármely szakában használhatja a ROMED Holland egyfokozatú terhességi gyorstesztet, de általában az első reggeli vizelet a legkoncentráltabb és ezért abban van a legtöbb hCG hormon.

K: Mennyire pontos a ROMED Holland egyfokozatú terhességi gyorsteszt?
V: A terhességigyorsteszt 99 % -s megbízhatósággal működik.

K: Mennyire érzékeny a ROMED Holland egyfokozatú terhességi gyorsteszt?
V: A gyorsteszt 25 mIU/ml vagy annál nagyobb koncentrációjú hCG hormont nagy biztonsággal kimutat a vizeletből. Ez megfelel a WHO III. Nemzetközi Szabványának.

K: Honnan tudom, hogy jól használtam a ROMED Holland terhességi gyorstesztet?
V: A kontroll-területen megjelenő színes vonal azt mutatja, hogy Ön pontosan követte a használati utasításban leírtakat és elegendő mennyiségű vizelet jutott a nedvszívó rétegre.

K: Mit kell tennem, ha az eredmény szerint terhes vagyok?
V: Ez azt jelenti, hogy az Ön vizelete tartalmaz hCG hormont. Keresse fel a nőgyógyászát és beszélje meg vele a további teendőket. Minél előbb biztos a terhességben, annál hamarabb tudja elkezdeni a terhes-gondozást, felkészülést. Hagyja abba dohányzást és az alkoholfogyasztást.

K: Mit tegyek, ha a teszt szerint nem vagyok terhes?
V: Ez azt jelenti, hogy az Ön vizelete nem tartalmaz hCG hormont. Ha több mint egy hetet késik a menstruációja, ismételje meg a vizsgálatot egy másik ROMED Hollandegyfokozatú terhességi gyorsteszttel. Ha az eredmény változatlan és továbbra sem jön meg a menstruációja, kérjük, keresse fel a nőgyógyászát és beszélje meg vele a további teendőket.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!