ALGOFLEX NEO 200MG FILMTABLETTA 20X

Vény nélkül kapható gyógyszer

Az Algoflex Neo filmtabletta hatóanyaga a dexibuprofén, amely a nem-szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID) csoportjába tartozik.
Az NSAID gyógyszereket, mint a dexibuprofént, fájdalomcsillapításra és gyulladáscsökkentésre alkalmazzák. Hatásukat a szervezet által termelt - a fájdalom és a gyulladás kialakulását befolyásoló anyagok (prosztaglandinok) képződésének gátlása által fejtik ki.

Szállítási módok

Fizetési módok

Egységár: 178,70 Ft/DB
Elérhetőség: Nem rendelhető
Szállítási díj: 991 Ft
Kívánságlistára teszem
Gyártó: Sanofi-Aventis Zrt.
Kiszerelés
20 DB
3.574 Ft (3.404 Ft + ÁFA)
ALGOFLEX NEO 200MG FILMTABLETTA 20X
3.574 Ft (3.404 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Algoflex Neo 200 mg filmtabletta

dexibuprofén

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 4 napon belül (láz esetén 3 napon belül), nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer az Algoflex Neo filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók az Algoflex Neo filmtabletta szedése előtt

3. Hogyan kell szedni az Algoflex Neo filmtablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell az Algoflex Neo filmtablettát tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer az Algoflex Neo filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Algoflex Neo filmtabletta hatóanyaga a dexibuprofén, amely a nem-szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID) csoportjába tartozik.

Az NSAID gyógyszereket, mint a dexibuprofént, fájdalomcsillapításra és gyulladáscsökkentésre alkalmazzák. Hatásukat a szervezet által termelt - a fájdalom és a gyulladás kialakulását befolyásoló anyagok (prosztaglandinok) képződésének gátlása által fejtik ki.

Az Algoflex Neo 200 mg filmtabletta az alábbi tünetek kezelésére ajánlott:

Enyhe és közepesen erős akut fájdalom és gyulladás rövid távú, tüneti kezelésére felnőtteknél, mint 

 • csont- és izomrendszer fájdalmai, mint pl, a hátfájás, 
 • fogfájás, foghúzást követő fájdalom
 • menstruációs fájdalom, 
 • fejfájás,
 • meghűléses betegségek és influenza során fellépő fájdalmas tünetek.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha fájdalma 4 napon belül, láz pedig 3 napon belül nem enyhül, vagy éppen súlyosbodik.

2. Tudnivalók az Algoflex Neo filmtabletta szedése előtt

Ne szedje az Algoflex Neo filmtablettát:

 • ha allergiás a dexibuprofénre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
 • ha allergiás az acetilszalicilsavra vagy más fájdalomcsillapító gyógyszerre (ez az allergia nehézlégzést, asztmás rohamot, orrfolyást, bőrkiütést, vagy az arc feldagadását okozhatja),
 • ha korábban már más nem-szteroid (NSAID) gyógyszer vérzést vagy átfúródást okozott az emésztőrendszerében,
 • ha jelenleg is fennáll, vagy volt már visszatérő gyomor- vagy nyombélfekélye (vérhányás, fekete széklet ürítése vagy véres hasmenés lehet annak a jele, hogy a gyomorban vagy a bélrendszerben vérzés van),
 • ha tisztázatlan eredetű vérképzési zavarban szenved;
 • ha agyérrendszeri (cerebrovaszkuláris) vagy egyéb fennálló vérzése van,
 • gyulladásos bélbetegség (kólitisz ulceróza, Crohn-betegség) fellángolása esetén,
 • ha súlyos folyadékhiányban szenved (amelyet okozhat hányás, hasmenés vagy elégtelen folyadékbevitel)
 • ha súlyos szívelégtelensége van, vagy súlyos máj- vagy vesebetegsége van,
 • ha Ön gyermeket vár, és a terhesség harmadik trimeszterében van.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Algoflex Neo filmtabletta alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, ha:

 • volt valaha gyomor- vagy nyombélfekélye,
 • volt bélrendszeri fekélye, gyulladásos bélbetegsége (kólitisz ulcerózája vagy Crohn-betegsége),
 • máj- vagy vesebetegsége van, vagy alkoholfüggősségben szenved,
 • ödémája van (a testszövetekben folyadék gyűlik fel),
 • szívbetegsége vagy magas vérnyomás betegsége van,
 • szisztémás lupusz eritématózuszban (az ízületeket, izomzatot és a bőrt támadó betegség), vagy kevert kollagénbetegségben (a kötőszövetet érintő betegségben) szenved, vagy
 • teherbe eséssel kapcsolatos gondokkal küzd (ritka esetekben egyes gyógyszerek, mint pl. az Algoflex Neo filmtabletta átmenetileg befolyásolhatják a nők fogamzóképességét, de ez a hatás a gyógyszer alkalmazásának befejezése után megszűnik).
 • asztmája vagy allergiás betegsége van vagy volt valaha, mert légzéskimaradás léphet fel,
 • ha szénanáthától, orrpoliptól vagy krónikus elzáródásos légúti betegségektől szenved, fennáll az allergiás reakciók előfordulásának fokozott kockázata. Az allergiás reakciók asztmás rohamok (ún. analgetikum asztma), Quincke-ödéma (főleg az arc, ajkak, szemhéjak vagy a nemi szervek körüli duzzanat) vagy csalánkiütés formájában jelentkezhetnek;
 • nemrég nagyobb műtéten esett át;
 • öröklött vérképzési rendellenessége (pl. akut intermittáló porfíria);
 • ha fertőzés áll fenn Önnél – olvassa el a lenti, „Fertőzések” című részt.

A nem-szteroid gyulladáscsökkentőkkel történt kezeléseknél beszámoltak a kezelés alatt bármikor jelentkező és akár halált is okozó emésztőrendszeri vérzésről, fekélyképződésről vagy perforációról, figyelmeztető tünetek jelentkezésével vagy tünetek nélkül, vagy a kórelőzményben szereplő korábbi gyomor-bélrendszeri eseményt követően. Emésztőrendszeri vérzés vagy fekély kialakulása esetén a kezelést azonnal abba kell hagyni. Az emésztőrendszeri vérzés, fekély vagy perforáció kockázata nő a nem-szteroid gyulladáscsökkentő adagjának növelésével, ill. olyan betegeknél, akiknek a kórtörténetében fekély szerepel, főleg, ha annak szövődményeként vérzés vagy perforáció is előfordult (lásd 2. pont), és az időseknél. 

Ezeknél a betegeknél a kezelést a lehető legalacsonyabb dózissal kell kezdeni, megfontolandó a védő gyógyszerek (pl. mizoprosztol vagy protonpumpa gátlók) együttes alkalmazása, valamint azoknál is, akik kis dózisú acetilszalicilsavat vagy más, az emésztőrendszeri kockázatot növelő gyógyszereket szednek egyidejűleg.

Azoknak a betegeknek, akiknél már előfordult korábban emésztőrendszeri mellékhatás – főleg, ha időskorúak – jelezni kell bármilyen szokatlan hasi panaszt (különösen az emésztőrendszeri vérzést), főleg a kezelés kezdeti szakaszában.

A dexibuprofénhez hasonló gyulladásgátló/fájdalomcsillapító gyógyszerek kissé növelhetik a szívroham vagy a sztrók kockázatát, főleg a nagy adagban történő alkalmazás esetén. Ne lépje túl az ajánlott adagot, és a kezelés ajánlott időtartamát.

Az Algoflex Neo filmtabletta szedése előtt mindig beszélje meg a kezelést kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha: 

 • Önnek szívproblémája van, például szívelégtelensége, angina pektorisza (mellkasi fájdalma), vagy ha volt már szívrohama, bypass-műtétje, perifériás artériás betegsége (gyenge vérkeringés a lábakban az artériák szűkülete vagy elzáródása miatt), vagy bármilyen jellegű sztrókja (beleértve a „mini sztrókot” vagy más néven az átmeneti isémiás rohamot [angol rövidítéssel: TIA] is). 
 • magasvérnyomás betegsége, cukorbetegsége, magas koleszterinszintje van, illetve családjában fordult már elő szívbetegség vagy sztrók, továbbá ha Ön dohányzik. 

A fájdalomcsillapítók nagyobb adagjainak hosszantartó alkalmazása fejfájást eredményezhet (a nem előírásszerű használat). Ilyen esetben forduljon kezelőorvosához, és ne vegyen be több Algoflex Neo filmtablettát fejfájás ellen.

Általában a fájdalomcsillapítók rendszeres szedése – főleg többféle hatóanyagot tartalmazó fájdalomcsillapító egyidejű alkalmazása – állandó vesekárosodáshoz vezethet a veseelégtelenség kockázatával (analgetikum nephropathia).

Bőrreakciók

Súlyos bőrreakciókról számoltak be az Algoflex Neo kezeléssel kapcsolatosan. Azonnal abba kell hagynia az Algoflex Neo alkalmazását és orvoshoz kell fordulnia, ha bármilyen bőrkiütés, nyálkahártya-elváltozás, hólyag vagy az allergia más jele alakul ki, mivel ezek nagyon súlyos bőrreakciók első jelei lehetnek. Lásd 4. pont.

Fertőzések 

Az Algoflex Neo elfedheti a fertőzések tüneteit, például a lázat és a fájdalmat. Ezért lehetséges, hogy az Algoflex Neo késleltetheti a fertőzés megfelelő kezelését, ami növelheti a szövődmények kialakulásának kockázatát. Ezt baktériumok okozta tüdőgyulladás és a bárányhimlőhöz társuló, baktériumok okozta bőrfertőzések esetén észlelték. Ha ezt a gyógyszert egy éppen zajló fertőzés során szedi, és a fertőzés tünetei továbbra is fennállnak vagy súlyosbodnak, azonnal forduljon orvoshoz!

Bárányhimlő fennállásakor nem szabad szedni nem-szteroid gyulladáscsökkentőket (NSAID-ok).

Egyéb gyógyszerek és az Algoflex Neo filmtabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Az Algoflex Neo filmtabletta és néhány gyógyszer hatással lehetnek egymásra. Ilyen gyógyszerek pl.: 

 • a véralvadásgátlók (más néven vérhígítók, vérrögképződés elleni gyógyszerek, pl. acetilszalicilsav, warfarin, tiklopidin) megnövekedhet a vérzési idő
 • a vérnyomáscsökkentők (ACE-gátlók, pl. kaptopril, béta-blokkolók, pl. atenolol, angiotenzin-II receptor antagonisták, mint pl. lozartán). 

Az Algoflex Neo kezelést néhány más gyógyszer is befolyásolhatja, illetve a kezelés hatással lehet azokra. Ezért az Algoflex Neo filmtabletta és más gyógyszerek együttes szedése előtt mindig kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét abban az esetben is, ha a fent említett gyógyszereken túl az alábbi gyógyszerek valamelyikét szedi:

Az alábbi gyógyszereket ne szedje az Algoflex Neo filmtablettával együtt, csak rendszeres orvosi ellenőrzés mellett:

 • Nem-szteroid gyulladáscsökkentő (NSAID) gyógyszerek (fájdalom, láz vagy gyulladás csökkentésére). Ha az Algoflex Neo filmtablettát más NSAID gyógyszerrel vagy fájdalomcsillapítás céljából acetilszalicilsavval együtt szedi, a mellékhatások kialakulásának kockázata növekszik.

A gyógyszer biztonságos alkalmazásához feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát az alább felsorolt gyógyszerek egyidejű alkalmazásáról:

 • A depresszió kezelésére használt lítium, mert az Algoflex Neo filmtabletta fokozhatja a lítium hatását.
 • Az egyes daganatos, illetve reumás betegségek, valamint a pikkelysömör kezelésére használatos metotrexát, mivel az Algoflex Neo filmtabletta növelheti a metotrexát mellékhatásait.
 • Vizelethajtók (vízhajtók), mivel a dexibuprofén csökkentheti ezeknek a gyógyszereknek a hatását.
 • Kortikoszteroidok: fekélyek és vérzések kialakulásának kockázata növekedhet.
 • Bizonyos depresszióellenes gyógyszerek (ún. szelektív szerotonin-visszavétel gátlók) növelhetik a gyomor-bélrendszeri vérzés veszélyét.
 • Digoxin (szívgyógyszer). Az Algoflex Neo filmtabletta fokozhatja a digoxin mellékhatásait.
 • Immunműködést gátló gyógyszerek (mint pl. ciklosporin, takrolimusz, szirolimusz), szulfonilurea tartalmú készítmények (szájon át szedhető vércukorszint-csökkentő gyógyszerek), és aminoglikozid antibiotikumok (fertőzések kezelésére), mert vesekárosodás léphet fel.
 • Kinolon típusú antibiotikumok, mivel megnövekedhet a görcsök kockázata.
 • Káliumspóroló vízhajtók, mert a vér káliumszintje megemelkedhet.
 • epilepszia kezelésére használt fenitoin. Az Algoflex Neo filmtabletta fokozhatja a fenitoin mellékhatásait.
 • Pemetrexed (egyes daganatos betegségek kezelésére alkalmazott gyógyszer).
 • Zidovudin (HIV/AIDS kezelésére alkalmazott gyógyszer), mivel növekedhet az ízületi vérömleny, illetve a duzzanathoz vezető vérömleny kialakulásának kockázata.
 • Baklofén (izomlazító): a baklofén mellékhatásai jelentkezhetnek a dexibuprofén szedésével.
 • Szulfinpirazon, probenecid (köszvény kezelésére alkalmazott gyógyszerek), mert ezek késleltethetik az ibuprofén kiürülését.

Az Algoflex Neo filmtabletta bevétele étellel, itallal és alkohollal
Az Algoflex Neo filmtablettát étkezéstől függetlenül is beveheti, de célszerűbb étkezés közben alkalmazni, mert ez segíthet a gyomorproblémák megelőzésében, főleg tartós alkalmazáskor.

Az alkoholfogyasztást korlátozni vagy kerülni kell az Algoflex Neo szedése alatt, mert fokozhatja az emésztőrendszeri mellékhatásokat.

Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.

A terhesség utolsó 3 hónapjában tilos Algoflex Neo filmtablettát szednie, mivel az még egészen kis adagok alkalmazása esetén is súlyosan károsíthatja a magzatot. 

A terhesség első 6 hónapjában az Algoflex Neo filmtabletta csak orvosi javaslatra alkalmazható.

Az Algoflex Neo filmtabletta alkalmazása kerülendő akkor is, ha teherbe akar esni, mert nehezítheti a teherbeesést.

Az Algoflex Neo filmtabletta hatóanyagának csak igen kis mennyisége kerül át az anyatejbe. Ennek ellenére szoptatás alatt az Algoflex Neo filmtabletta hosszú ideig vagy nagyobb adagokban történő alkalmazását kerülni kell.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Ha az Algoflex Neo filmtabletta bevételét követően olyan mellékhatások jelentkeznek, mint szédülés, fáradtság vagy homályos látás, akkor ne vezessen gépjárművet, illetve ne végezzen gépekkel munkát (lásd 4. pont).

3. Hogyan kell szedni az Algoflex Neo filmtablettát?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak megfelelően, vagy kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Az Algoflex Neo filmtablettát egy pohár vízzel vagy más folyadékkal kell bevenni. Az Algoflex Neo filmtabletta gyorsabban fejti ki a hatását, ha étel nélkül veszi be, de célszerűbb étkezés közben alkalmazni, mivel ez segíthet a gyomorproblémák megelőzésében, főleg hosszú távú alkalmazás esetén. 

A kezdő adag 1 db Algoflex Neo 200 mg filmtabletta (200 mg dexibuprofén). A továbbiakban amennyiben szükséges, 6  – 8 óránként újabb filmtabletta vehető be.

Az egyes adagok bevétele között legalább 6 órának kell eltelnie. 

Orvosi javaslat nélkül naponta 3 db Algoflex Neo 200 mg filmtablettánál (600 mg dexibuprofén) többet nem szabad bevenni.

Ha a gyógyszert kisebb adagban kell szednie: a tablettán lévő bemetszés (felezővonal) (lásd a “Milyen az Algoflex Neo külleme” részt) segítségével a tabletta egyenlő adagokra osztható. Helyezze a tablettát kemény felületre, és a hüvelyk- vagy a mutatóujjai segítségével törje el a tablettát a bemetszésnél.

A legkisebb hatásos adagot kell alkalmazni a tünetek enyhítéséhez szükséges legrövidebb ideig. Ha fertőzése van, azonnal forduljon orvoshoz, ha a tünetek (például láz és fájdalom) tartósan fennállnak vagy súlyosbodnak (lásd 2. pont).

Máj- vagy vesebetegségben szenvedő betegek

Máj- vagy vesebetegség esetén fokozott körültekintésre van szükség, ezért a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

Az Algoflex Neo alkalmazásával kapcsolatban gyermekek és serdülők esetében nem áll rendelkezésre elegendő tapasztalat, ezért 18 éves kor alatt a filmtabletta nem alkalmazható.

Idősek

Idősek esetében az adagolás megegyezik a felnőtteknek ajánlott adagolással, de fokozott óvatosság szükséges (lásd Figyelmeztetések és óvintézkedések).

Az alkalmazás időtartama

Beszéljen kezelőorvosával, ha az Algoflex Neo filmtablettára fájdalomcsillapítás céljából 4 napnál, láz esetén pedig 3 napnál tovább lenne szüksége, vagy ha a tünetek rosszabbodnak.

Ha az Algoflex Neo filmtabletta hatását túlzottan erősnek vagy gyengének találja, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

Ha az előírtnál több Algoflex Neo filmtablettát vett be
Ha az előírtnál több Algoflex Neo-t vett be, vagy ha egy gyermek véletlenül lenyelte a gyógyszert, mindig keresse fel kezelőorvosát vagy a legközelebbi kórházat, hogy tájékoztatást kapjon a kockázatról és a teendőkről.

Tünetként jelentkezhet hányinger, gyomorfájdalom, hányás (ami lehet véres), fejfájás, fülzúgás, zavartság és szemremegés. Nagy adagok esetén álmosságot, mellkasi fájdalmakat, szívdobogást, eszméletvesztést, görcsrohamot (főleg gyermekeknél), gyengeséget és szédülést, véres vizeletet, fázást és légzési problémákat jelentettek.

Ha elfelejtette bevenni az Algoflex Neo filmtablettát

Ne vegyen be kétszeres adagot az elfelejtett adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4.       Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A mellékhatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák. Időseknél nagyobb a mellékhatások kialakulásának kockázata. 

Az alábbi felsorolás az összes lehetséges mellékhatást tartalmazza, azokat is, amelyek nagy dózisok hosszantartó alkalmazásánál jelentkeznek, pl. reumás betegségek esetén. Ezek a mellékhatások kisebb gyakorisággal fordulnak elő alacsony dózisoknál és rövid távú szedés esetén, ha az Algoflex Neo szedése az ajánlásnak megfelelően történik.

Hagyja abba az Algoflex Neo filmtabletta alkalmazását és kérjen orvosi segítséget:

 • ha erős gyomorfájdalma van, főleg, ha ez az alkalmazás kezdetén jelentkezik,
 • ha fekete széklet, véres hasmenés vagy vérhányás jelentkezik,
 • ha bőrkiütést, súlyos bőrhólyagosodást vagy -hámlást, nyálkahártya-sérülést, vagy túlérzékenység bármely más jelét tapasztalja,
 • ha láz, torokfájás, influenzaszerű tünetek, fáradtság, orr- és bőrvérzés jelentkeznek, ezek a fehérvérsejtek számának csökkenését jelezhetik (agranulocitózis),
 • ha súlyos és tartós fejfájás jelentkezik,
 • ha bőre és a szemének fehér része besárgul (sárgaság),
 • ha arca, nyelve, vagy torka megduzzad, nyelési vagy légzési nehézség jelentkezik (angioödéma) vagy az asztmája súlyosbodik.

Gyakori (100 -ból 1-10 beteget érinthet):

 • emésztőrendszeri panaszok, mint pl. gyomorfájdalom, hányinger, emésztési zavar; hasmenés, felfúvódás, székrekedés, gyomorégés, hányás és enyhe gyomor- és/vagy bélvérzés, ami kivételes esetekben vérszegénységhez vezethet

Nem gyakori (1000 -ből 1-10 beteget érinthet):

 • a gyomor vagy az emésztőrendszer fekélyesedése néhány esetben vérzéssel és átfúródással, a szájnyálkahártya fekélyes gyulladása (sztomatitisz ulcerosa), gyomorgyulladás (gasztritisz), a vastagbélgyulladás, vagy a Crohn-betegség rosszabbodása;
 • központi idegrendszeri zavarok, mint pl. fejfájás, szédülés, álmatlanság, izgatottság, ingerlékenység vagy fáradékonyság
 • látási zavarok
 • csalánkiütés
 • túlérzékenységi reakciók csalánkiütéssel (bőrkiütés piros, kiemelkedő, viszkető dudorokkal), viszketés

Ritka (10 000 -ből 1-10 beteget érinthet):

 • fülcsengés (tinnitus), hallászavarok hosszabb alkalmazás után
 • vesekárosodás (papilláris nekrózis), a vér emelkedett karbamidszintje, a vér emelkedett húgysavszintje
 • májfunkciós zavarok (rendszerint visszafordíthatók)

Nagyon ritka (10 000 -ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

 • légzési nehézség (különösen asztmás betegeknél), az asztma súlyosbodása
 • a nyelőcső nyálkahártyájának gyulladása, hasnyálmirigy-gyulladás, az bélszűkületek a vékony- és vastagbélben (membránszerű szűkületek, bélelzáródások)
 • magas vérnyomás, érgyulladás, szívdobogásérzés, szívelégtelenség
 • a normálisnál kisebb mennyiségű vizelet és duzzanatok (különösen magas vérnyomás vagy csökkent veseműködés esetén); vizenyő (ödéma) és zavaros vizelet (nefrózis szindróma); gyulladásos vesebetegség (intersticiális nefritisz), amely akut veseelégtelenséghez vezethet. Ha a felsorolt tünetek közül bármelyik jelentkezne Önnél vagy ha általános rossz közérzete alakulna ki, hagyja abba az Algoflex Neo szedését, és haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát, mivel ezek a vesekárosodás vagy veseelégtelenség első tünetei lehetnek
 • pszichotikus reakciók, depresszió
 • májkárosodás különösen hosszú távú kezelés esetén, májelégtelenség, akut májgyulladás (hepatitisz) és sárgaság
 • vérsejtképzési zavarok (anémia, leukopénia, trombocitopénia, pancitopénia, agranulocitózis) – első jelei: láz, torokfájás, szájfekélyesedés, influenzaszerű tünetek, súlyos kimerültség, orr- és bőrvérzések. Ilyen esetekben azonnal abba kell hagyni a gyógyszer szedését és orvoshoz fordulni. Ezeket a tüneteket nem szabad fájdalom- vagy lázcsillapítókkal kezelni,
 • bizonyos fájdalomcsillapítók (NSAID-ok) szedése kapcsán megfigyelték fertőzéses eredetű gyulladások fellángolását (pl. nekrotizáló faszciitisz) kialakulását. Ha a dexibuprofén szedése alatt fertőzés jelei mutatkoznának vagy a fennálló fertőzés rosszabbodna, haladéktalanul orvoshoz kell fordulnia annak kivizsgálására, hogy szükség van-e fertőzés elleni/antibiotikus kezelésre
 • kivételes esetekben súlyos bőrfertőzés fordult elő bárányhimlő (varicella) fertőzés alatt
 • nagyon ritkán az aszeptikus agyhártyagyulladás tüneteit (nyakmerevség, fejfájás, émelygés, hányás, láz vagy kábaság) figyelték meg az ibuprofén alkalmazásakor. Az autoimmun-betegségben szenvedőknél (SLE, kevert kötőszöveti betegség) ez nagyobb valószínűséggel fordul elő. Ha ezek a tünetek jelentkeznek, azonnal vegye fel a kapcsolatot orvosával.
 • a bőrreakciók súlyos formái, mint pl. a vörösödéssel és hólyagosodással járó kiütések, (pl. Stevens—Johnson-szindróma, eritéma multiforme, toxikus epidermális nekrolízis/Lyell-szindróma), hajhullás (alopecia)
 • súlyos túlérzékenységi reakciók (arc, nyelv- és gégevizenyő, nehézlégzés, szapora szívverés, alacsony vérnyomás, súlyos sokk, asztma súlyosbodása)

Nem ismert gyakoriságú (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)

 • DRESS szindrómának nevezett súlyos bőrreakció fordulhat elő. A DRESS tünetei közé tartoznak: bőrkiütés, láz, nyirokcsomók duzzanata és az eozinofilok (egyfajta fehérvérsejt) számának növekedése.
 • A kezelés megkezdése után hamarosan jelentkező kiterjedt, vörös, hámló kiütés, amely bőr alatti duzzanatokkal, főként a bőrredőkben, a törzsön és a felső végtagokon elhelyezkedő hólyagokkal és lázzal jár (akut generalizált exanthemás pusztulózis). Amennyiben ezen tüneteket észleli magán, azonnal hagyja abba a gyógyszer alkalmazását és forduljon orvoshoz. Lásd még 2. pont.

Olyan gyógyszerek, mint pl. az Algoflex Neo filmtabletta alkalmazása során is kis mértékben fokozódhat a szívinfarktus (miokardiális infarktus) vagy szélütés (sztrók) kialakulásának kockázata.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen, lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. 

A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. 

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell az Algoflex Neo filmtablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

A dobozon/buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő után (Felh.:) ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az Algoflex Neo filmtabletta?

 • A készítmény hatóanyaga a dexibuprofén. Egy filmtabletta 200 mg dexibuprofént tartalmaz.
 • Egyéb összetevők: 
  Filmtabletta mag: hipromellóz, mikrokristályos cellulóz, karmellóz-kalcium, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, talkum.
  Filmbevonat: hipromellóz, titánium-dioxid (E171), glicerin-triacetát, talkum, makrogol 6000.

Milyen az Algoflex Neo külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Az Algoflex Neo 200 mg filmtabletta fehér, kerek filmtabletta, egyik oldalán bemetszéssel ellátva.

Átmérője: 10,2 mm

Magassága: 4,9 mm

10 db, 20 db, 30 db, 50 db, 60 db vagy 100 db ill. 100 x 1 db tabletta átlátszó színtelen, vagy átlátszatlan fehér PVC/PVDC alumínium buborékcsomagolásban, dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

Forgalomba hozatali engedély jogosultja:

SANOFI-AVENTIS Zrt.

1045 Budapest Tó u. 1-5

Magyarország

Gyártóhely:

Gebro Pharma GmbH

Bahnhofbichl 13

A-6391 FIEBERBRUNN

Austria

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Ausztria:              Movone 200 mg Filmtabletten

Románia:             Seractil 200 mg comprimate filmate

Csehország:          Ibolex 200 mg potahovaná tableta

Szlovákia:            Ibolex 200 mg filmom obalená tablet

Magyarország       Algoflex Neo 200 mg filmtabletta

Olaszország          Buscofokus 200 mg compressa rivestita con film

Portugália             Seractil 200, 200 mg comprimidos revestidos por película

OGYI-T-23677/01      10x        átlátszó, színtelen PVC/PVDC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23677/02      10x        átlátszatlan, fehér PVC/PVDC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23677/03      20x        átlátszó, színtelen PVC/PVDC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23677/04      20x        átlátszatlan, fehér PVC/PVDC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23677/05      30x        átlátszó, színtelen PVC/PVDC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23677/06      30x        átlátszatlan, fehér PVC/PVDC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23677/07      50x        átlátszó, színtelen PVC/PVDC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23677/08      50x        átlátszatlan, fehér PVC/PVDC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23677/09      60x        átlátszó, színtelen PVC/PVDC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23677/10      60x        átlátszatlan, fehér PVC/PVDC/Al buborékcsomagolás

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2020. szeptember

LXR KURKUMA FORTE KOMPLEX KAPSZULA 60X

4.200 Ft
Kívánságlistára teszem

NUROFEN FORTE 400MG BEVONT TABLETTA 24DB

3.695 Ft
Kívánságlistára teszem

ALGOFLEX IZOM+IZÜLET 300MG RETARD KEMÉNY KAPSZULA 20X

3.728 Ft
Kívánságlistára teszem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!