A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében, mely az adatvédelmi nyilatkozatban elérhető.
Menü
Ár:
2.525 Ft (2.405 Ft + ÁFA)

AFRIN 0,5MG/ML OLDATOS ORRSPRAY 20ML

Ár:
2.525 Ft (2.405 Ft + ÁFA)

Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN). Náthával, szénanáthával és egyéb, légúti allergiával, illetve fertőzéssel összefüggő orrdugulást enyhítő gyógyszer, mely 5-10 percen belül hatni kezd és hatása tartós (akár 12 órán át).

Szállítási módok

Fizetési módok

Egységár: 126,25 Ft/ml
Elérhetőség: Nem rendelhető
Szállítási díj: 1.490 Ft
Gyártó: Bayer Hungária Kft.

Leírás és Paraméterek

Betegtájékoztató

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ AFRIN ORRSPRAY ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
Az Afrin orrspray hatóanyagként oximetazolint tartalmaz, vizes oldat formájában.
Az oximetazolin helyileg ható nyálkahártya-lohasztó szer. Az orrdugulást az orrnyálkahártya gyulladása és fokozott váladéktermelése okozza. Az orrjáratok ezáltal beszűkülnek, sőt teljesen el is záródhatnak. Az oximetazolin csökkenti az orrnyálkahártya gyulladását és váladéktermelését, ezáltal az orrjáratok ismét átjárhatóvá válnak és könnyebbé válik az orrlégzés.
Az Afrin orrspray náthával, szénanáthával és egyéb, légúti allergiával, illetve fertőzéssel összefüggő orrdugulást enyhítő gyógyszer, mely 5-10 percen belül hatni kezd és hatása tartós (akár 12 órán át). Orvosa alkalmazhatja továbbá orrüregi vizsgálat vagy műtét előtt is, a beavatkozás megkönnyítésére.
2. TUDNIVALÓK AZ AFRIN ORRSPRAY ALKALMAZÁSA ELŐTT
Ne alkalmazza az Afrin orrsprayt

- ha allergiás (túlérzékeny) az oximetazolinra vagy az Afrin orrspray egyéb összetevőjére.
- ha az orrnyálkahártya kiszáradásával és pörkösödésével járó (rhinitis sicca) gyulladásban szenved.
- 6 évesnél fiatalabb gyermek esetében.
Az Afrin orrspray fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
- ha zöldhályogban (glaukomában) szenved,
- ha súlyos szív-érrendszeri betegségben szenved (pl. szívkoszorúér-betegség, magasvérnyomás-betegség),
- ha anyagcsere betegségben szenved (pl. fokozott pajzsmirigyműködés, cukorbetegség),
- ha mellékvesevelő daganata van (feokromocitoma),
- ha vizelési nehézséget okozó prosztata nagyobbodásban szenved.
Ilyen esetekben tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét mielőtt elkezdi alkalmazni az Afrin orrsprayt.
Ne használjanak egyazon tartályt többen, mert az fertőzés terjesztéséhez vezethet.
A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
Különösen fontos ez akkor, ha egyidejűleg maprotilin tartalmú gyógyszerrel vagy triciklikus antidepresszánssal, illetve monoaminoxidáz-gátlóval kezelik, ugyanis az oximetazolin túladagolása esetén ez az erek összehúzódásához és magas vérnyomás kialakulásához vezethet.
Terhesség és szoptatás
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Az oximetazolin hatásait terhes nőkben nem vizsgálták. Mielőtt elkezdené használni gyógyszerét, tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy gyermeket szeretne.
A készítmény terhesség és szoptatás ideje alatt csak az előny / kockázat gondos mérlegelésével alkalmazható.
Bár az oximetazolin felszívódással bekerülhet a szoptató anya szervezetébe, a szoptatott csecsemőkön káros hatások jelentkezéséről nem számoltak be.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A javasolt adagok alkalmazása mellett nem várható, hogy az Afrin orrspray befolyásolná a gépjárművezetéshez, illetve gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
Az Afrin orrspray benzalkónium-kloridot tartalmaz, mely orrnyálkahártya-irritációt okozhat.
HOGYAN KELL ALKALMAZNI AZ AFRIN ORRSPRAYT?

Ha az orvos másképpen nem rendeli, felnőtteknek és gyermekeknek 6 éves kortól reggel és este (12 óránként), 2-3 adagot kell alkalmazni orrnyílásonként.
A gyógyszer gyakori vagy hosszan tartó alkalmazása nem ajánlott. Az Afrin orrsprayból 24 órán belül összesen 12 befúvásnál többet tilos alkalmazni!
Az oximetazolin-tartalmú orrsprayt nem szabad orvosi javaslat nélkül 5-7 napnál tovább használni.
Alkalmazásakor tartsa a fejét egyenesen, illessze a fúvókát az orrnyílásába ügyelve arra, hogy ne zárja el azt teljesen. Hajtsa kissé előre a fejét, majd a tartályt gyors, határozott mozdulattal összepréselve permetezze az orrüregébe a javasolt adagot.
A tartály fúvókáját minden alkalmazást követően tisztára kell törölni!
A gyógyszert nem szabad lenyelni!
Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
Amennyiben tünetei nem javulnak néhány napon belül, illetve súlyosbodnak, keresse fel orvosát vagy gyógyszerészét.

Ha az előírtnál több Afrin orrsprayt alkalmazott
Az Afrin orrspray kizárólag a javasolt dózisban alkalmazható!
Az előírt adag túllépése vagy tartós, illetve túl gyakori adagolás mellett az oximetazolin irritálhatja az orrnyálkahártyát, és különösen gyermekeknél az egész szervezetet érintő hatások jelentkezhetnek.
Túlzott adagok, illetve a készítmény véletlen lenyelése gyermekek esetében a központi idegrendszeri mellékhatások megjelenését eredményezheti, ami intenzív ellátást tehet szükségessé. Sokkszerű alacsony vérnyomás és kóma is kialakulhat.
Ha az előírtnál nagyobb adagban vagy hosszabb ideig használta a készítményt, mielőbb kérje orvosa vagy más egészségügyi szakember tanácsát.
Ha véletlenül lenyelte az oldatot, azonnal forduljon orvoshoz.

Ha elfelejtette alkalmazni az Afrin orrsprayt
Ha előírt rendszerességgel használja az Afrin orrsprayt és megfeledkezett egy adagjának alkalmazásáról, pótolja azt mielőbb, ha egy órán belül eszébe jutott.
Ha csak később észleli a mulasztást, hagyja ki az elfelejtett adagot és a továbbiakban az eredetileg előírt rend szerint adagolja a készítményt. Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így az Afrin orrspray is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A betegek általában jól tolerálják az Afrin orrsprayt. Mellékhatásként rendszerint enyhe és múló jellegű égő /csípő érzés, tüsszögés, vagy az orrnyálkahártya szárazsága jelentkezhet.
Az oximetazolin alkalmazása ritkán az orrnyálkahártyán helyi vérbőséget, általános hatásokat, mint pl. fejfájást, szédülést, álmatlanságot, szívdobogás-érzést, szapora szívverést, ill. vérnyomás-emelkedést okozhat.
Ha valamelyik mellékhatás aggodalomra ad okot, beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével.
Az oldat véletlen lenyelése okozta mérgezés elkerülése érdekében a készítményt gyermekektől elzárva kell tárolni.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL AZ AFRIN ORRSPRAYT TÁROLNI?


Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon és a tartályon feltüntetett lejárati idő után (Felh.:) ne alkalmazza az Afrin orrsprayt. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz az Afrin orrspray
- A készítmény hatóanyaga: Egy milliliter oldat 0,5 mg oximetazolin-hidrokloridot (megfelel 0,439 mg oximetazolinnak) tartalmaz.
- Egyéb összetevők: nátrium-edetát, benzalkónium-klorid, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, propilénglikol, nátrium-hidroxid, sósav, tisztított víz.
Milyen az Afrin orrspray készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Az Afrin orrspray 20 ml oldatot tartalmazó műanyag cseppentő feltéttel és PVC-fóliával védett csavaros PP kupakkal lezárt műanyag tartályban kerül forgalomba.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!